[Ligue 1] Lyon speelt gelijk; Lorient wint ruim

Boris (borisz)

Olympique Lyon heeft in eigen huis niet weten te winnen van het laaggeklasseerde Valenciennes. Lorient won ruim op bezoek bij Evian TG. Olympique Lyon, zevende in de Ligue 1, is er niet in geslaagd om in eigen huis te winnen van Valenciennes, dat achttiende staat.

De thuisploeg kwam in de zeventiende minuut nog wel op voorsprong door een goal van Gomis. In de tweede helft moest Lyon toezien hoe de bezoekers langszij kwamen. Bahebeck zorgde in de 66e minuut voor de 1-1.

Stade Rennes - Girondins Bordeaux
Nadat beide elftallen in het eerste bedrijf niet tot scoren waren gekomen, lukte dat aan beide kant wel eenmaal in de tweede helft. Het was Kana-Biyik de Stade Rennes op voorsprong zette, maar lang kon de thuisploeg daar niet van genieten. Een minuut later was het alweer gelijk toen Diabaté de 1-1 maakte.

Evian TG - Lorient
Lorient boekte een ruime zege op bezoek bij Evian TG. Bij rust stonden de bezoekers op een 0-2 voorsprong door twee goals van Aboubakar. Na een klein uur spelen kreeg Ehret namens de thuisploeg een directe rode kaart. Lorient profiteerde daar in het restant van de wedstrijd van. Diallo maakte de 0-3, een benutte penalty van Jouffre zorgde voor de 0-4.

FC Sochaux - SC Bastia
FC Sochaux en SC Bastia deelden de punten. Het waren de bezoekers die in de eerste helft op voorsprong kwamen. Boudebouz zorgde voor de 0-1. In de tweede helft kwam de thuisploeg langszij. Mayuka maakte op aangeven van Mayega een kwartier voor tijd de gelijkmaker: 1-1.

Montpellier - Guincamp
Beide ploegen slaagden er niet in om in de eerste helft tot scoren te komen. In de 69e minuut lukte dat Cabella wel namens Montpellier, dat daarmee aan de leiding kwam. De bezoekers kregen in de 77e minuut een penalty, die door Giresse werd benut: 1-1.