Paralympiërs Vergeer en Van Rhijn winnen award

Pino112

Bij een algemene vergadering van het Internationaal Paralympisch Comité in Athene zijn paralympiërs Esther Vergeer en Marlou van Rhijn in de prijzen gevallen. Vergeer won de Paralympic Sport Award voor beste vrouwelijke sporter en Van Rhijn won de prijs voor beste debutante. De awards worden elke twee jaar uitgereikt, in het jaar na de Spelen.

Vergeer won vorig jaar tijdens de Paralympische Spelen in Londen haar vierde titel en sloot daarna haar imposante tenniscarrière af. Atlete Van Rhijn, ook wel Blade Babe genoemd, won in Londen goud op de 200 meter en zilver op de 100 meter. "Ik ben heel erg blij mee met deze prijs", zei Van Rhijn. "Het is een waardevolle beloning van mijn prestaties in Londen." 

"Dit voelt als een enorme erkenning voor al mijn prestaties", zei Vergeer. "Het is geweldig om hier vanavond met zoveel fantastische atleten van over de hele wereld bij elkaar te zijn. Je ziet de Paralympische sport groeien en ik wil graag betrokken blijven bij het proces om de sport nog verder te laten groeien."

Marlou van Rhijn
Marlou van Rhijn toen ze eerder dit jaar de Gouden Spike won (Foto: Pro Shots)