[PL] Blunder Boruc helpt Arsenal aan zege op Southampton

Boris (borisz)

Arsenal blijft de ranglijst aanvoeren in de Premier League. De ploeg van Arsène Wenger won de topper tegen Southampton zaterdag met 2-0 door treffers van Olivier Giroud. De Franse spits profiteerde in de eerste helft van een onbegrijpelijke blunder van doelman Artur Boruc en benutte in de slotfase een strafschop.

De Pool kreeg de bal na 22 minuten in zijn strafschopgebied aangespeeld en verspeelde de bal vervolgens stuntelig aan Giroud, die de buitenkans met beide handen aangreep. Na een overtreding op Per Mertesacker maakte de Fransman er vijf minuten voor tijd vanaf elf meter 2-0 van.

Arsenal neemt door de zege vier punten afstand van Liverpool, de meest naaste concurrent. Southampton volgt op zes punten van de Londenaren.

Leroy Fer scoorde zijn tweede goal van het seizoen voor Norwich City, dat met 2-1 verloor bij Newcastle United. De Oranje-international schoot tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnen. Loïc Rémy en Yoan Gouffran hadden Newcastle in de eerste helft op een 2-0 voorsprong gezet. Vurnon Anita viel in de 68e minuut in bij de zwartwitten.

Swansea City won op bezoek bij Fulham in een oranje gekleurd duel met 2-1. Aaron Hughes zette de thuisploeg met een eigen goal op achterstand, waarna Scott Parker de stand gelijktrok. Jonjo Shelvey scoorde tien minuten voor tijd de winnende voor Swansea.

Maarten Stekelenburg verdedigde het Londense doel. Goalie Michel Vorm begon net als Jonathan de Guzman in de basis bij de Swans, Dwight Tiendalli kwam na 86 minuten in de ploeg. Fulham en trainer Martin Jol worden door de nederlaag dieper in de problemen gedrukt. De ploeg staat achttiende met slechts drie punten voorsprong op hekkensluiter Crystal Palace.

Palace, waar de zaterdag aangestelde trainer Tony Pulis nog niet op de bank zat, boekte zijn tweede zege van het seizoen bij Hull City Tigers: 1-0. Stoke City won met Erik Pieters in de basis van een tiental van Sunderland: 2-0. Wes Brown werd daar na 36 minuten met rood van het veld gestuurd.