Büttner wil met Oranje naar Brazilië

Frank (franklop)

Bondscoach Louis van Gaal geeft verschillende spelers een kans in aanloop naar het WK. Alexander Büttner kwam nog niet in de plannen van de keuzeheer voor, maar hoopt op een kans.

Tijdens de vriendschappelijke interlands tegen Japan (2-2) en Colombia (0-0) speelden Daley Blind, Jetro Willems en Patrick van Aanholt op de linksbackpositie. Het drietal staat hoger op de pikorde van Van Gaal, maar Büttner blijft niettemin hopen op een uitnodiging voor Oranje.

"Als ik naar het Nederlands elftal kijk, begint het altijd te kriebelen", vertelt de Doetinchemmer aan MU TV. "Ik wil heel graag voor mijn land uitkomen. Ik hoop dat ik binnenkort een kans krijg, die ik dan met beide handen zal aangrijpen."

Om in aanmerking te komen voor de globale eindronde in Brazilie weet Büttner dat hij meer wedstrijden moet spelen. "Als ik goed presteer bij een Europese grootmacht als Manchester United kom ik waarschijnlijk wel in beeld. Ik denk dat ik de kwaliteiten heb", aldus Büttner, die dit seizoen pas een Premier League-duel speelde.