Messi prijst 'complete' Van Persie

Olga Kroeders

Lionel Messi kan niet wachten op het startschot van het WK. De Argentijn is blij dat Nederland zich met topspelers als Robin van Persie en Arjen Robben geplaatst heeft.

"Van Persie is in mijn ogen de totale voetballer, echt volledig compleet als aanvaller, die ook nog eens in staat is om heel veel te scoren", zegt Messi in een interview met De Telegraaf. "Robben heeft ook klasse, maar is meer onberekenbaar. Hij is heel snel met zijn dribbels en kan meerdere spelers in een versnelling achter zich laten."

De sterspeler van FC Barcelona is ook onder de indruk van Duitsland. "Mesut Özil vind ik de allerbeste bij Duitsland, hij is van topklasse en zo creatief." Net als het Nederlands elftal wisten ook de Duitsers zich als poulewinnaar overtuigend te kwalificeren voor het WK.

Portugal moest een iets langere weg bewandelen, want via de play-offs pakten ook zij een ticket. Tot tevredenheid van Messi. "Voor het WK wens je toch dat de allerbeste landen ter wereld aanwezig zijn. Ik vind het voor het hele WK alleen maar goed dat Cristiano Ronaldo erbij is. Hij is toch een geweldige speler."