Alberda nieuwe technisch directeur zwembond

DeLuna

Joop Alberda zal per 1 december aan de slag gaan als de nieuwe technisch directeur van de KNZB. Alberda gaat deze functie combineren met zijn technisch directeurschap bij de Atletiekunie. In de eerste maand zal Alberda zoveel mogelijk kennis van Jacco Verhaeren overnemen. Per 1 januari 2014 neemt Alberda definitief het stokje over en is dan eindverantwoordelijk voor het topsportprogramma. 

De oud-volleybalcoach zal de leiding gaan geven aan de technische staf binnen het topsportprogramma Zwemmen. Ook is hem gevraagd om de structuur kritisch te bekijken en de processen binnen het topzwemmen te doen optimaliseren. Ook zal Alberda betrokken worden in het zoeken naar zijn opvolger in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Voor het EK langebaan, wat begint op 13 augustus 2014, moet er een nieuwe technisch directeur gevonden zijn.

Algemeen directeur van de KNZB, Jan Kossen, is erg enthousiast over de komst van Alberda. Wij zijn erg blij dat we iemand met zoveel ervaring in ons topsportprogramma kunnen betrekken. We zijn altijd op zoek naar optimalisering van onze organisatie. Iemand als Joop is bij uitstek geschikt ons daarin te adviseren.

Joop Alberda is zeer enthousiast: "Ik kijk er naar uit om in deze geweldige sportomgeving mijn kennis en ervaring te delen met topzwemmers en coaches. De structuur die de afgelopen 10 jaar in het zwemmen is neergezet, kenmerkt zich als een "medaillefabriek”. Ik hoop een bijdrage te leveren om de kennis van Jacco Verhaeren te borgen en een fundament voor de toekomst te leggen.

De 62-jairge Alberda is oud-bondscoach van de volleyballers en technisch directeur van NOC*NSF. Op dit moment is hij ook de tehcnisch directeur van de Atletiekunie, dit zal tot het einde van het jaar duren. Al eerder was hij ook technisch directeur bij de roeibond.