Ajax met Hoesen in de spits tegen Heracles

Frank (franklop)

Danny Hoesen start bij Ajax in de spits tegen Heracles Almelo. Dat heeft trainer Frank de Boer van de Amsterdammers vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie. Hoesen vervangt Kolbeinn Sigthórsson, die geblesseerd is. Bij Ajax ontbreekt ook Siem de Jong. De Boer verwacht dat de twee spelers minimaal twee weken uit de roulatie zijn.

Lerin Duarte maakte inmiddels al zijn eerste speelminuten voor Jong Ajax, maar werddoor De Boer niet in de selectie opgenomen tegen zijn oude club. Hij speelt vrijdagavond bij Jong Ajax om speelminuten op te doen met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona.

Ook Ruben Ligeon en Bojan Krkic zijn nog geblesseerd. Bojan traint vanaf volgende week wel weer volledig met de groep. Lesly de Sa en Tobias Sana zijn wel in de selectie voor de wedstrijd tegen de Almeloërs op zaterdag opgenomen.

Aan de kant van Heracles ontbreken vier spelers. Aleksei Kangaskolkka, Milano Koenders, Mike te Wierik en Dario Vujicevic zijn nog geblesseerd. Het duel in de Arena wordt zaterdag om 20.45 uur gespeeld.