Schalke is geduldig met Huntelaar

Maarten (rubbereend)

Klaas-Jan Huntelaar staat al sinds augustus buitenspel met een blessure, maar bij Schalke 04 zijn ze niet in paniek. De club haalt in de winterstop geen nieuwe spits. Huntelaar liep in augustus een knieblessure op en vorige maand werd hij geopereerd.

Daardoor ligt hij nog drie of vier maanden eruit. Deze week ontstonden geruchten over een terugslag, maar Huntelaar sprak dat via Twitter tegen. "Geen zorgen, ik lig op schema", schreef de aanvaller.

Ondanks dat Schalke nog niet weet wanneer Huntelaar zijn rentree kan maken, denkt de club niet aan het binnenhalen van een nieuwe aanvaller. "Er zijn nog een aantal weken tot de winterstop te gaan, dus het heeft geen zin om positieve of negatieve prognoses te geven", sprak technisch directeur Horst Heldt in Kicker.

"We denken überhaupt niet aan het binnenhalen van een vervanger voor Huntelaar." Schalke 04 hervat de Bundesliga zaterdag met een uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. De ploeg uit Gelsenkirchen staat na twaalf duels op de zesde plaats, Frankfurt is de nummer vijftien.