Massa: "Betalende coureurs prostituees"

Peterselieman

Felipe Massa heeft geen goed woord over voor coureurs die betalen om te mogen racen in de Formule 1. De Braziliaan vergelijkt ze met prostituees en is blij dat hij in 2014 ondanks zijn overstap van Ferrari naar Williams gewoon betaald zal worden voor zijn diensten.

Verwacht werd dat Massa sponsors mee zou nemen om de hevig door PDVSA gesponsorde Pastor Maldonado op te volgen, maar de Braziliaan benadrukt tegenover Globo dat dit niet het geval is. "Na alles wat ik meegemaakt en bereikt heb is het voor mij niet logisch om nog te betalen voor een stoeltje." Massa zal wel helpen bij het vinden van sponsoren voor Williams, omdat meer geld betekent dat er meer in de auto geïnvesteerd kan worden.

Massa geeft toe in onderhandeling te zijn geweest met McLaren, Force India en Lotus, waarbij laatstgenoemde team het wat liet sluimeren. "Daarna meldde Williams zich bij mij en tijdens het eerste gesprek was het gelijk 'wij willen je graag hebben' en dat was belangrijk voor mij."

De Braziliaan wilde geen betalende coureur worden, zo meldde hij aan UOL Esporte. "Ik weet niet hoe ik het moet omschrijven, omdat het nogal een sterk woord is, maar het is prostituee. Dat niet hoeven te doen, betalen om te mogen rijden, is mijn grootste trots. Het is logisch dat ik help bij het zoeken naar sponsoren, maar ik wil geen prostituee worden."