Ajax moet De Jong aantal weken missen

Frank (franklop)

Ajax-trainer Frank de Boer gaat ervan uit dat hij aanvoerder Siem de Jong en Kolbeinn Sigthorsson de komende weken moet missen. Beide spelers liepen in de afgelopen interlandperiode een blessure op. De Jong viel tijdens Nederland - Colombia uit met hamstringklachte.

Sigthorsson raakte vrijdag tijdens het WK-kwalificatieduel van IJsland tegen Kroatië geblesseerd aan zijn enkel. "Vandaag gaan ze door de scan, maar we weten nu al dat we ze in elk geval de komende weken zullen moeten missen", zegt De Boer donderdag in De Telegraaf. Ajax hervat de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo en drie dagen later staat het Champions Leagueduel tegen FC Barcelona op het programma in Amsterdam.

Danny Hoesen start door de absentie van De Jong en Sightorsson waarschijnlijk in de punt van de aanval. "Maar ik weet dat Davy Klaassen die rol ook kan invullen. Ik heb hem tijdens oefenwedstrijden ook wel eens in de spits gehad", laat de coach van de landskampioen weten.

Bojan Krkic is eveneens een optie voor de spitspositie, maar de huurling van Barcelona is nog niet voldoende hersteld van zijn hamstringblessure. "Hij sluit volgende week volledig bij de groep aan. Heracles en Barcelona komen echter te vroeg."