Monique Smit kon toch niet leven met overspel

Redactie

Monique Smit kon zich bij nader inzien toch niet over het slippertje van haar vriend Jeffrey Bok zetten. De relatie van de zangeres en presentatrice met de voetballer strandde vorige maand na vier jaar. Bok bedroog Smit vorig jaar. "Overspel vergeef je, maar vergeten doe je het nooit", vertelt Smit deze week in Grazia.

Het 24-jarige zusje van Jan Smit had genoeg van alle verwijten. "Het blijft toch in je hoofd zitten. Er hoefde maar iets te gebeuren wat me eraan terug deed denken, en alles kwam weer boven. Vaak genoeg kwamen dan verwijten."

Aanvankelijk kon Monique zich nog over Jeffreys ontrouw heen zetten. "Het is moeilijk om ermee te stoppen als je nog heel erg verliefd bent", blikt ze terug. "Ondanks mijn twijfels heb ik nog een hele tijd gedacht: nee, het is goed zo."

Jeffrey vertelde vorige maand al dat hij zijn grote liefde kwijt is als gevolg van zijn slippertje. Toen wilde Monique nog niet reageren op de verhalen van haar ex. Inmiddels ligt de Volendamse niet meer wakker van de gestrande relatie. "Op een gegeven moment weet je: dit is het moment, ik kap ermee. En gek genoeg zit ik niet meer zo met de break-up."

Dat is voor de 22-jarige Bok wel anders. "Hij wil me terug", weet Monique. Maar de voetballer van FC Volendam hoeft niet te rekenen op een verzoening. "Daarvoor hebben we te veel meegemaakt."

Geruchten dat Bok haar tijdens hun vier jaar durende relatie wel vaker bedroog, doen Monique niet veel meer. "Ik weet niet of het waar is. Als mensen me vragen of het klopt, zeg ik: dat weet mijn ex beter dan ik. Ik ben klaar met de relatie."