Daan Schuurmans gevoeliger voor vaderrollen

ArtistA (Jonathan)

Het vaderschap heeft Daan Schuurmans veranderd. Volgend jaar is hij te zien in de tv-serie Nieuwe Buren, waarin hij met zijn echtgenote Bracha van Doesburgh een echtpaar speelt dat hun kind verloren heeft. "Het verlies van een kind is altijd een naar onderwerp, maar zeker nu ik vader ben, komt het veel harder binnen", zegt Schuurmans voor de camera van Novum Nieuws.

"Mijn vader kon vroeger nooit naar kinderleed op televisie kijken", gaat de 41-jarige acteur verder. "Dat begreep ik toen niet, maar nu heb ik het zelf ook. Ik zap ook weg." , Schuurmans kreeg begin dit jaar met Van Doesburgh dochter Sophia.

Schuurmans bemerkte ook verschil bij zijn collega's, tijdens de voorbereidingen van de serie. "We zaten met mensen aan tafel die kinderen hadden, maar ook met mensen die geen ouder zijn. Je merkte meteen het verschil in hoe ze over dit onderwerp praten. Mensen zonder kinderen hadden het over een 'ontroerend' onderwerp. Ouders nemen eerder het woord 'gruwelijk' in de mond."

Gelukkig kan Schuurmans er met een professioneel oog naar kijken. "Ik kan als acteur wel enige afstand houden. En uiteindelijk komt elke ervaring je natuurlijk van pas als acteur. Ik kan mijn eigen gevoelens voor mijn kind nu gebruiken als ik deze rol speel."

De opnames van Nieuwe Buren beginnen pas in februari. Schuurmans is eerst nog te zien in de romantische komedie Mannenharten, die vanaf 28 november in de bioscopen draait.


Daan Schuurmans gevoeliger voor vaderrollen (Foto: Novum)