Robert De Niro maakt weer film met Martin Scorsese

ArtistA (Jonathan)

Robert De Niro en zijn goede vriend Martin Scorsese gaan weer samen een film maken. "Ik ga met Scorsese weer een gangsterfilm maken en die wordt erg interessant", zei de acteur donderdag in Londen, schrijft The Guardian. Scorsese regisseerde hem al achtmaal eerder, onder meer in Raging Bull, Taxi Driver en Goodfellas.

"We zijn nu bezig met de voorbereidingen", ging De Niro verder. De echte fans moeten toch nog even wachten. "Marty is nu bezig met het scenario en hij moet eerst nog een andere film afmaken. Het kan dus nog even duren."

De twee stonden voor het laatst samen op de set voor Casino, uit 1995. Sindsdien wordt reikhalzend uitgekeken naar een nieuwe samenwerking. Het is niet duidelijk over welke film De Niro het heeft.

Mogelijk gaat het om The Irishman, waar ook Joe Pesci in zou spelen. Hij werkte ook al meermaals samen met De Niro en Scorsese. Ditmaal zou echter ook Al Pacino een hoofdrol spelen, waarmee de vier grootheden voor het eerst allemaal tegelijk zouden samenwerken.

The Irishman is gebaseerd op het autobiografische boek I Heard You Paint Houses van maffiahuurmoordenaar Frank 'The Irishman' Sheeran. De 67-jarige De Niro is zelf ook deels van Ierse afkomst.

De Niro was in Londen om zijn nieuwste film promoten, de komedie The Family van Luc Besson. Hierin is hij naast Michelle Pfeiffer te zien als oude gangsterbaas, een personage waarmee hij zijn vorige rollen op de hak neemt.


Robert De Niro maakt weer film met Martin Scorsese (Foto: Novum)