Van Gaal wil Afrikaanse oefenpartner

Maarten (rubbereend)

In aanloop naar het WK 2014 wil Louis van Gaal graag nog een Afrikaanse sparringpartner voor het Nederlands Elftal. Van Gaal heeft met Oranje nu geoefend tegen landen uit Europa, Azië en Zuid-Amerika. Daar moet vóór het WK nog een Afrikaanse tegenstander bij.

"Want zo'n soort tegenstander kunnen we ook op de eindronde tegen komen", aldus de bondscoach tegenover De Telegraaf. "En dat zijn lastige duels, want zoals jullie weten verliest Spanje nu weer van Zuid-Afrika", doelt Van Gaal op de verrassende 1-0 in Johannesburg dinsdagavond.

De enige oefeninterland die nu nog op het programma staat, is op 5 maart in en tegen Frankrijk. Na de laatste speelronde van de Eredivisie wil Van Gaal met zijn spelers anderhalve week op trainingskamp in het Portugese Faro. Bij terugkomst moeten er dan een paar oefeninterlands gespeeld worden.

Daarnaast hoopt Van Gaal dat hij bij de loting voor het WK op 6 december in een van de laatste groepen terechtkomt, om meer voorbereidingstijd te krijgen. Het verschil in datum van de openingswedstrijd van groep A en H is namelijk vijf dagen (12 juni om 17 juni).