Tom Cruise wil Jack Nicholson in presidentkomedie

Borizzz

Tom Cruise doet er alles aan om Jack Nicholson te schaken voor de titelrol in El Presidente. De komedie gaat over een serieuze beveiligingsagent in dienst van een Amerikaanse ex-president die vooral van drank en de vrouwen houdt. Dan wordt een moordaanslag gepleegd, en moeten de twee samen op de vlucht. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Cruise heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij na A Few Good Men uit 1992 graag nog een keer met Nicholson wilde samenwerken. Hij probeert El Presidente al jaren van de grond te krijgen, met Nicholson. De 76-jarige acteur is echter al enige tijd officieus met pensioen en is alleen nog voor heel speciale rollen te porren. Zijn laatste rol was in How Do You Know uit 2010.

In datzelfde jaar was Jay Roach nog aan El Presidente verbonden als regisseur. Sindsdien hebben er enkele verschuivingen plaatsgevonden die echter nergens toe hebben geleid. Zo was Cruise een tijdje uit de running en zou hij worden vervangen door Robert Downey jr.

Inmiddels heeft Doug Liman getekend voor de regie. Hij is bekend als scenarist van de drie Bourne-films met Matt Damon, waarvan hij de eerste, The Bourne Identity, ook regisseerde. Ook maakte hij onder meer Mr. & Mrs. Smith en Jumper.


Tom Cruise wil Jack Nicholson in presidentkomedie (Foto: Novum)