Van Hummel vindt onderdak bij Androni

Frank (franklop)

In navolging van Johnny Hoogerland verkast ook Kenny van Hummel naar Androni Giocattoli-Venezuela. De Arnhemmer heeft voor een jaar getekend bij de Italiaanse Pro Continental-formatie, vertelt hij woensdag aan Cyclingnews. Van Hummel zat nog zonder team voor volgend jaar, omdat zijn vorige ploeg Vacansoleil-DCM ophield te bestaan.

Van Hummel zag eerder een overgang naar de beoogde nieuwe wielerploeg van Fernando Alonso stranden. Onderhandelingen van de Formule 1-coureur om de licentie van Euskaltel over te nemen, liepen op niets uit.

De 31-jarige Van Hummel had al een mondeling akkoord met Alonso, die nu in 2015 met zijn wielerploeg wil starten. "Dat was wel een beetje een ramp", zegt hij. "Gelukkig biedt Androni mij de geweldige kans om voor een jaar bij hen te rijden."

De sprinter had zich al neergelegd bij een sabbatical van een jaar. "Ik ben nog niet klaar om met pensioen te gaan. Naarmate de tijd verstreek, had ik echter al geaccepteerd dat ik weer zou gaan studeren en een beetje met jonge renners zou gaan trainen. Maar prof blijven was altijd mijn doel."

Van Hummel zal bij zijn nieuwe ploeg voornamelijk in Italiaanse koersen te zien zijn. De Giro is het belangrijkste doel van de ploeg, al is voor die koers wel een wildcard nodig.