Maldonado trekt sabotageclaim terug

Peterselieman

Pastor Maldonado heeft toegegeven dat hij Williams ten onrechte van sabotage heeft beschuldigd. De Venezolaan claimde afgelopen weekend in de Verenigde Staten dat er bewust iets mis was met zijn bolide, omdat het verschil tussen hem en teamgenoot Valtteri Bottas wel erg groot was.

Omdat Maldonado niet door het eerste deel van de kwalificatie heen kwam en Bottas wel aan Q3 deel mocht nemen dacht Maldonado aan gerommel met bandendruk en -temperatuur. Hij sprak dit openlijk uit in de media, maar tegenover het Duitse Speed Week komt de coureur hier op terug. "Het was fout van mij om dat te roepen, omdat we al drie jaar lang met respect met elkaar om zijn gegaan."

"Ik was gestresst, omdat dit het eerste weekend was na de aankondiging dat ik zal gaan vertrekken. Het einde van het seizoen nadert en ik was gestresst, omdat ik me wilde laten zien en meer dan 100 procent wilde geven, maar hierin belemmerd werd door de auto. Soms zeg je dan dingen die je eigenlijk niet zou moeten zeggen."

Maldonado benadrukt dat hij vrienden binnen het Formule 1-team Williams heeft en dat hij met hen zowel momenten van glorie als diepe dalen mee heeft gemaakt. De Venezolaan vindt het jammer dat hij moet vertrekken en wenst Williams het beste voor de toekomst.