Kapotte PlayStation 4's worden meteen vervangen

Pheno

PlayStation 4-consoles met hardwareproblemen zullen onmiddelijk worden vervangen, heeft Sony beloofd. Met een failure rate van 1 procent is het aantal gerapporteerde kapotte consoles toegenomen.

Een Sony-vertegenwoordiger zei dat gebruikers die hardwareproblemen ervaren niet in de kou worden laten staan. "Wij begrijpen de frustratie van de consumenten die een probleem hebben gehad en werken samen met hen en onze retailpartners bij het oplossen van problemen en zorgen dat kapotte apparaten worden uitgewisseld. SCEA wisselt units met vervanging voor degenen die bellen met onze supportlijn. De uitwisselingen zijn direct met versnelde bezorging verstuurd", zei de woordvoerder.

Sony gaf in dit interview aan dat het aantal kapotte consoles 1 procent is, dat is een stijging ten opzichte van de door Sony eerder genoemde 0,4 procent. Deze stijging is blijkbaar te wijten aan nieuwe meldingen van schade tijdens het transport.

"Er zijn verschillende problemen gemeld, die ons doen geloven dat er geen één probleem is dat op een breder percentage van de PS4-eenheden van invloed kan zijn geweest. We begrijpen ook dat sommige eenheden werden beschadigd tijdens het transport. Het aantal getroffen PS4-systemen is minder dan 1%, dat is een zeer klein percentage van het totaal aantal verzonden eenheden en binnen het verwachte bereik voor een nieuw product-introductie."

'Nederlandse gamers gaan voor Playstation 4' (Foto: Novum)