Japan wint van België, Duitsland verslaat Engeland

Boris (borisz)

België heeft voor de tweede keer op rij een nederlaag geleden. Dit keer door toedoen van Japan. De Rode Duivels wilden zich in de twee interlands die deze week plaatsvonden meten met grotere landen, die nog wel eens de tegenstander zouden kunnen zijn op het WK voetbal in Brazilië. Eerst was Colombia al te sterk, dit keer won Japan met 2-3 van de Belgen.

Het doelpuntrijke duel was desalniettemin aantrekkelijk om naar te kijken. Al na vijftien minuten lang de openingstreffer erin. Kevin Mirallas zette de Belgen op voorsprong op aangeven van Romelu Lukaku. Niet veel later lag de gelijkmaker van Yoichiro Kakitani er al in.

In de tweede helft wisselden beide ploegen er op los, maar ook over het aantal doelpunten hoefde niet geklaagd te worden. Zo zette Keisuke Honda Japan vlak na de rust op een 2-1 voorsprong. Even later stond de oud-speler van VVV-Venlo aan de basis van de 3-1, die gemaakt werd door Shinji Okazaki. Toby Alderweireld maakte er na 79 minuten spelen nog wel 3-2 van, maar zijn goal was te laat om er nog een stunt uit te halen.


Duitsland heeft een goed gevoel overgehouden aan de vriendschappelijke interland tegen Engeland. Na negentig minuten was het 0-1. Hoewel beide ploegen teren op een goede reputatie, was de wedstrijd regelmatig niet om aan te zien. De goal van Mertesacker, vlak voor de rust, was één van de weinige hoogtepunten in het duel. De centrale verdediger kopte na 39 minuten spelen binnen en zette Duitsland daarmee op voorsprong.

Engeland ging daarna naarstig op zoek naar de zege, maar miste voorin scherpte. The Three Lions konden weinig klaarspelen tegen de Duitsers, die het zelf ook wel hadden gezien. Voor de Engelsen betekende het de tweede nederlaag op rij.

Voor Duitsland was het de zevende keer op rij zonder nederlaag. De laatste keer dat de ploeg van bondscoach Joachim Löw verloor was eerder dit jaar tegen de Verenigde Staten (4-3). De mannen van Löw gaven een goed vervolg aan het gelijkspel van afgelopen vrijdag tegen Italië.