FOK! wat een weer... De eerste (natte) sneeuw?

Stephan (Stephan5)

Mogge! Het zou zomaar kunnen zijn dat we vandaag op veel plaatsen de eerste sneeuw van het seizoen gaan zien. Ik betwijfel echter wel of het daar wit van gaat worden, maar helemaal uitsluiten doe ik het niet. Er moeten dan wel een aantal dingen op de juiste plaats vallen. In dit geval moet de neerslag echt intensief genoeg zijn om de temperatuur nog een halve graad extra te laten zakken. Een ander probleem blijft uiteraard dat de bodem nog warm is en het daaroor dus zeker niet snel wit zal worden.

Verder zijn zowel de koers alsmede de snelheid van de storing van belang. Ik denk dat de meeste kans op natte sneeuw in het binnenland is. We beginnen in ieder geval nog wel droog met enkele opklaringen. Tegen de middag neemt de bewolking toe, maar hoe laat dan uiteindelijk de neerslag arriveert is nog een heikel punt. Het begint sowieso als regen en als die maar lang genoeg valt gaat dat uiteindelijk over in regen/sneeuw, en nog weer later dan misschien in echte natte sneeuwval. De kans op gladheid lijkt me nog niet zo heel groot. Later op de avond, als het opklaart, neemt die kans dan wél toe omdat het dan in heldere lucht licht gaat vriezen en zodoende natte weggedeelten kunnen gaan opvriezen.

Voordat het gaat regenen wordt het nog 5 graden. Tijdens intensieve neerslag zal dat rond de 2 graden liggen en misschien nog wel iets lager. De wind draait uiteindelijk naar het oosten toe en neemt toe naar (vrij) krachtig. Het zal dus smerig koud aanvoelen buiten.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Regenbo
Het klaarde gisteren op sommige plaatsen even op, maar er bleven ook nog enkele buien vallen. Remco wist uit één van die buien een prachtige regenboog te spotten.