Brands: "Niet geïnformeerd naar De Jong"

Maarten (rubbereend)

PSV heeft niet geïnformeerd naar Luuk de Jong. Dat zegt technisch manager Marcel Brands. De Jong komt bij Borussia Mönchengladbach niet aan spelen toe en wil in januari verhuurd of verkocht worden.

Door de blessures van Jürgen Locadia en Tim Matavz bij PSV werd De Jong in verband gebracht met de Eindhovenaren. De Telegraaf meldde dinsdagochtend zelfs dat PSV al geïnformeerd had naar De Jong bij de Duitse club.

Technisch manager Marcel Brands weet hier niets van af en ontkent het hele verhaal. Volgens Brands is er geen sprake van de tijdelijke komst van De Jong. "Matavz kan volgens de dokter na de winterstop weer spelen en Locadia is fit. Er is niet geïnformeerd naar Luuk de Jong", aldus Brands tegen Voetbal International.

Borussia Mönchengladbach betaalde in de zomer van 2012 vijftien miljoen euro voor de toenmalige spits van FC Twente. De duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van BMG zit nu op de bank. Max Kruse en Raffael krijgen de voorkeur in de voorhoede. Naast PSV werd De Jong de laatste weken ook in verband gebracht met Ajax en Newcastle United.