Snookeraar Selby verslaat O'Sullivan in Antwerpen

Boris (borisz)

Mark Selby heeft het Antwerp Open op zijn naam geschreven. In een spannende finale won Selby met 4-3 van Ronnie O'Sullivan. Het was voor Selby zijn vijfde overwinning op de Europese tour en het tweede dit jaar. Eerder won hij het München Open.

Selby, die vorig jaar in Antwerpen de finale verloor van Mark Allen, stond ook tegen O'Sullivan tegen een 3-1 achterstand aan te kijken en leek verslagen. The Rocket was tot dan superieur, maar verloor de controle over de partij toen Selby met breaks van 119 en 126 frames vijf en zes wist te winnen.

In het laatste frame deed zich een merkwaardig incident voor. Selby moest uit een moeilijke positie een rode bal raken. Volgens de scheidsrechter werd de zwarte bal als eerste geraakt en gaf zeven punten aan O'Sullivan. Uit televisiebeelden bleek echter dat de witte bal wel degelijk eerst de rode bal raakte, alvorens tegen de zwarte aan te stoten. Na een break van 29 verzuimde Ronnie de zwarte bal te potten en nam Selby de hem geboden kans met beide handen aan en speelde de tafel leeg.

Selby kreeg een beker en een cheque van 25.000 euro overhandigd. O'Sullivan moet het doen met de helft. In Antwerpen wist Judd Trump een maximum break van 147 te noteren. Het is de 99ste maximum break in het professionele snookercircuit en de tweede van dit seizoen.