Blind ziet Serie A in toekomst wel zitten

Maarten (rubbereend)

Daley Blind heeft tegenover het Italiaanse Calcio Mercato aangegeven niets te weten van een eventuele overgang naar SSC Napoli. Die club zou interesse hebben in de verdediger. Blind verlengde onlangs zijn contract bij Ajax, maar ziet zich over een paar jaar wel acteren in de Serie A.

"Ik denk wel dat ik geschikt ben voor het Italiaanse voetbal. Vooral vanuit tactisch oogpunt. Ik voel me echter goed bij Ajax en hoorde niets van mijn zaakwaarnemer. Alles wat ik weet, is dat ik mijn contract bij Ajax net heb verlengd."

Blind heeft zich in Amsterdam knap in de basis gevoetbald. Een aantal jaar geleden leek een vertrek aanstaande, maar de verdediger presteerde vervolgens dermate goed, dat Ajax langer door wilde met de linksback, die ook uit de voeten kan als verdedigende middenvelder. Blind verlengde daarom zijn contract tot medio 2016.

Deze week speelde de Ajacied met het Nederlandse Elftal tegen Japan. Door zijn sterke spel bij Ajax en het kleine aantal linkervleugelverdedigers is Blind inmiddels ook in Oranje een vaste waarde. Komende dinsdag spelen Blind en Oranje tegen Colombia.