[JL] De Sa schiet Jong Ajax langs Sparta

Frank (franklop)

Jong Ajax heeft zondag na zeven nederlagen op rij weer eens gewonnen. De Amsterdammers versloegen Sparta Rotterdam in de Eerste Divisie in eigen huis met 2-1. Lesley de Sa scoorde veertien minuten voor tijd de winnende treffer, nadat Sparta-aanvaller Mario Bilate in de 27e minuut voor de gelijkmaker had getekend. De openingstreffer was zes minuten eerder gescoord door Vincent Vermeij.

Sparta verliest door de nederlaag de aansluiting bij koploper FC Dordrecht, dat zeven punten voorsprong heeft op de Rotterdammers. FC Eindhoven volgt op een punt van Sparta. Jong Ajax klimt door de zege naar zestiende plek met zeventien punten.

Jong PSV zal niet ontevreden zijn met het resultaat in Amsterdam. De Eindhovenaren kunnen door de nederlaag van Sparta vrijdag tegen Almere City periodekampioen worden.

Bij Jong Ajax maakte Lerin Duarte zijn rentree na lang te hebben gekampt met een blessure. De 23-jarige middenvelder, die na 55 minuten werd gewisseld, kwam begin oktober in de Champions Leaguewedstrijd tegen AC Milan voor het laatst in actie.