Eerste slalom prooi voor Hirscher

heywoodu

In Levi heeft Marcel Hirscher de eerste slalom van het World Cup-seizoen gewonnen. De 24-jarige Oostenrijker, de afgelopen twee seizoenen winnaar van de algemene wereldbeker, was na twee runs duidelijk de snelste.

In de eerste run tekende zich meteen een duidelijke top-drie af. Hirscher ging op kop, gevolgd door de Duitser Felix Neureuther en Mario Matt, landgenoot van Hirscher. De grootste verrassing was Henrik Kristoffersen. De pas negentienjarige Noor haalde vorig jaar in Levi een elfde plek, zijn beste resultaat tot nu toe, maar in de eerste run wist hij dit keer naar de vierde plek te skiën.

In de tweede run waren er vijf valpartijen te noteren, waaronder Manfred Moelgg en Alexis Pinturault. De eerste scherpe tijd werd neergezet door nog een verrassende Noor, Sebastian-Foss Solevaag, hij mocht uiteindelijk tevreden zijn met een negende plek. Vervolgens begon het gevecht om de podiumplaatsen, geopend door de Kroaat Ivica Kostelic. Hij liet een goede run zien die goed bleek voor de vierde plek. Kristoffersen slaagde erin om zijn sterke eerste run te herhalen en doordat Neureuther onderuit ging pakte de Noor zelfs zijn eerste podiumplek, derde. Nadat Matt een goede run liet zien en de leiding nam was het de beurt aan Hirscher. Met volle overgave stortte hij zich naar beneden om duidelijk te maken dat hij de beste slalomskiër ter wereld is. Onderaan de piste had Hirscher ruim zes tienden van een seconde voorsprong, waarmee de eerste overwinning van het seizoen al direct een feit werd.

Opvallend was verder de knappe zeventiende plek van de Fransman Julien Lizeroux. De man die in 2009 en 2010 nog derde en tweede werd in de stand om de slalom World Cup moest maar liefst bijna drie jaar lang toekijken. Door problemen met zijn rechterknie had hij sinds januari 2011 geen internationale wedstrijd meer kunnen skiën, in Levi was de geëmotioneerde Lizeroux duidelijk blij dat hij beide runs met succes wist te voltooien.