Drogba zeer blij met WK-ticket

Pino112

Ivoorkust is er volgend jaar ook bij, in Brazilië op het WK. Dat betekent het laatste kunstje voor international Didier Drogba. "Ik ben trots."

Drogba is behoorlijk in zijn nopjes met het bereiken van het mondiale eindtoernooi. De Ivorianen hielden zaterdag Senegal op 1-1, en dat was genoeg voor een ticket. Het heenduel tussen de twee Afrikaanse ploegen was immers in 3-1 geëindigd voor de Olifanten.

Na deelnames in 2006 en 2010, betekent dit het derde WK op rij voor de ploeg van bondscoach Sabri Lamouchi. Bij het eerstgenoemde toernooi in Duitsland werd Ivoorkust nog uitgeschakeld door Oranje met 2-1 door goals van Robin van Persie en Ruud van Nistelrooij.

"De derde keer naar het WK op rij voor een klein land als Ivoorkust; dat is een hele prestatie", stelt Drogba. "Ik ben trots dat ik van dit avontuur deel mag uitmaken. Wij treden de geschiedenis van het voetbal in ons land binnen doordat we opnieuw zijn gekwalificeerd."

"We zijn enorm blij en gaan hier nu volop van genieten", vervolgt de spits van Galatasaray. "We willen nu ook wel een échte rol spelen op het WK. Voorheen was het lastig, maar nu hopen we minimaal de eerste ronde te overleven."