Ex-PVV'er doet klaagzang

Harry

Het begint ondertussen een traditie te worden, ex-partijleden van de PVV die boekjes openen of schrijven nadat zij uit de partij zijn gezet. Deze keer debuteert persoonlijk oud-medewerker van Wilders, Johan Driessen. Geheel toevallig is Driessen net in dienst getreden van een andere ex-PVV'er, Kamerlid Louis Bontes, bericht het Algemeen Dagblad.

Driessen vertelt dat Geert Wilders niets geeft om hardwerkende partijgenoten en vergelijkt Wilders met de 'intrigant’ uit de stripserie Asterix en Obelix. Verder vindt Johan de PVV als een boom zonder wortels en verwacht hij dat de partij toch eens moet omvallen.

Ook vertelt het kersverse personeelslid van Bontes dat de partij op een sekte lijkt, dat Wilders bewust verdeeldheid zaait binnen de partij om deze bijeen te houden en dat de PVV alleen bestaat om de functie van Wilders in stand te houden.

De rest van het liedje gaat er over dat de samenwerking met le Pen is bedoeld om aandacht te trekken en dat Geert standpunten inneemt waar hij niet achter staat.

Als bron geeft de klaagzanger onderschepte roddelmails van ex-collega's op. Roddelmails zijn tevens het bewijs dat de PVV een sekte is. 'Toeren die mensen alleen uithalen in een sekte-achtige omgeving.' zegt Driessen in het NRC interview.