[JL] De Graafschap thuis niet langs Achilles

Boris (borisz)

De Graafschap heeft de kans laten liggen om naar de derde plaats in de Jupiler League te klimmen. De club uit Doetinchem gaf thuis tegen laagvlieger Achilles'29 tot twee keer toe een voorsprong uit handen: 2-2.

Anco Jansen zette de thuisploeg al in de derde minuut uit een penalty op voorsprong. Een kwartier later liet hij echter de kans liggen om er vanaf de stip ook 2-0 van te maken. Na de gelijkmaker van Raja Bloem leek Nathan Kabasele De Graafschap in de slotfase toch de overwinning te bezorgen, maar in blessuretijd zorgde Freek Thoone uit een strafschop voor de puntendeling.

In de strijd om de tweede periodetitel deed Jong PSV goede zaken. Door een 2-0 zege in Emmen komen de Eindhovenaren op negentien punten, net zoveel als Dordrecht, dat al een periode heeft. Sparta kan zondag bij een zege op Jong Ajax ook op negentien punten komen. Jong PSV mag overigens bij periodewinst niet deelnemen aan de play-offs, omdat beloftenteams zijn uitgesloten van promotie.

VVV-Venlo boekte in Rotterdam een 1-0 uitzege op Excelsior. Almere City FC was thuis met 1-0 te sterk voor FC Den Bosch.