Cambuur heeft goede hoop op nieuw stadion

Maarten (rubbereend)

SC Cambuur speelt zo goed als zeker over drie jaar in een nieuw stadion. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Leeuwarden zorgde voor een goed gevoel bij Cambuur. Het huidige bestuur van de stad mag waarschijnlijk blijven zitten.

"Dat geeft een gerustgesteld gevoel. We zijn samen met de gemeente het traject van het nieuwe stadion ingegaan. Nu er bij de verkiezingen geen grote verschuivingen hebben plaatsgevonden heb ik goede hoop dat we weer samen aan de plannen kunnen gaan werken", vertelde algemeen directeur Gerard van den Belt aan het Algemeen Dagblad.

Het huidige college van burgemeesters en wethouders besloot onlangs om het haalbaarheidsonderzoek op te schuiven tot na de verkiezingen van afgelopen woensdag. Het college zal qua samenstelling amper veranderen en hierdoor kunnen de stadionplannen verder uitgewerkt worden.

Cambuur hoopt zo snel mogelijk een nieuw stadion te kunnen betrekken. Het huidige onderkomen is verouderd en financieel doorgroeien is niet mogelijk. "Anders komen we met Cambuur op een hellend vlak terecht. Met de huidige begroting van 3,5 miljoen euro is het nu al alle zeilen bijzetten, zelfs in de eerste divisie. Daarin waren we vorig seizoen ook slechts de club met de zevende begroting. En we hebben nu eenmaal niet zo'n groot achterland aan spelers waar we uit kunnen putten."