FOK! wat een weer... Grijs

Stephan (Stephan5)

Sinterklaas is weer in het land, maar de eerste dagen hoeft hij nog geen rekening te houden met gladde daken. Later in de week gaat de temperatuur wel aan een daling beginnen en geeft de winter derhalve al een klein signaal af. Ook kan er dan wel eens een bui met natte sneeuw gaan vallen.

Gisteren was het in het noordwesten enige tijd mooi weer met brede opklaringen. Elders in het land bleef het meestal grijs en zeker in het zuiden bleef het nog lang mistig. Ook vandaag kan het daar nog geruime tijd een klein wereldje zijn. In de overige provincies is het bewolkt en valt er plaatselijk motregen. De meeste kans op motregen maakt het noorden, hoewel dat eigenlijk maar weinig uitmaakt, want het blijft waarschijnlijk overal wel helemaal grijs. De temperaturen liggen tussen de 4 en de 10 graden. De weinige wind die er staat draait later bij naar het oosten.

Vanaf morgen neemt de kans op buien weer toe, en zoals ik al zei kunnen die later in de week wel eens een wat winters karakter krijgen. De temperaturen zakken naar een bedroevend laag niveau en komen overdag uit op waarden van rond de 4 graden. In de nachten gaat het dan ook licht vriezen. Brrrrr.... 

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Reiger
Een prachtig portret van deze reiger gemaakt door KlapMongeaul.