Tendulkar neemt afscheid met zege

Boris (borisz)

Aan de carrière van cricketlegende Sachin Tendulkar is zaterdag een einde gekomen. Zijn India hield de West Indies in Mumbai in de tweede innings op 187 runs. De bezoekers uit de Cariben waren donderdag in hun eerste innings al op 182 all out gegaan, waardoor hun totaalscore op 369 kwam. India was, mede dankzij een 74 van Tendulkar, tot 495 gekomen en wint met een innings en 126 runs verschil.

Na afloop van de wedstrijd sprak Tendulkar het publiek in het Wankhede Stadion in zijn thuisstad toe. "Ik wil jullie vanuit het diepst van mijn hart bedanken en zeggen dat de tijd voorbij is gevlogen", liet hij emotioneel weten. "Maar de herinneringen die jullie achter hebben gelaten zullen voor altijd bij me blijven. In het bijzonder zal het 'Sachin, Sachin' in mijn oren klinken totdat ik stop met ademen."

Tendulkar speelde tweehonderd testwedstrijden en scoorde daarin 15921 runs, een record. In testwedstrijden en eendaagse interlands samen kwam hij tot honderd centuries, scores van honderd runs of meer.