PS4: Red Line Of Death

SolidDS

Waar de Xbox 360 in zijn eerste levensjaren het moest ontgelden vanwege de Red Ring Of Death, lijkt het erop dat PlayStation 4 een soortgelijk lot tegemoet gaat vanwege de inmiddels zogenaamde Red Line Of Death.

Er verschijnen steeds meer posts op diverse supportforums waarin kersverse PlayStation 4-eigenaren klagen over het feit dat hun console niet meer opstart. Het enige wat men te zien krijgt is een rood knipperend licht en een scherm dat op zwart gaat. Wat de oorzaak hiervan is is helaas nog niet bekend.

Sony's reactie hierop is dat het aantal gerapporteerde klachten nog binnen de verwachte uitval van 0,4% valt en dat dit soort probleem zich vaker voor kunnen doen bij een release van een nieuw product.

"Een klein aantal mensen heeft het probleem met hun PlayStation 4 gerapporteerd. Dit ligt binnen onze verwachtingen tijdens de introductie van een nieuw product. Verder krijgen we grotendeels overweldigend positieve reacties. We houden het probleem nauwlettend in de gaten, maar we denken dat dit over het algemeen om incidenten gaat. We liggen volledig op schema.

Er zijn diverse problemen gerapporteerd, wat ons doet geloven dat het hier niet om één enkel probleem gaat dat zich op meerdere systemen zou kunnen voordoen. Het totaal van systemen waar het probleem zich voordoet is minder dan 0,4%, dit is nog steeds binnen de verwachtingen tijdens de introductie van een nieuw product", aldus Sony.