Toivonen: "Liefst vertrek in winter"

Maarten (rubbereend)

Ola Toivonen heeft zich weer uitgesproken over zijn conflict met PSV. De middenvelder wil het liefst in januari vertrekken uit Eindhoven. De Zweed ligt in de clinch met PSV vanwege zijn aflopende contract.

PSV dreigde hem eerder naar Jong PSV te zetten als hij zijn contract niet verlengde. Toivonen en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola lieten juist weten niet onder de indruk te zijn van de houding van PSV. "Een vertrek in de winterstop, is mijn droomscenario", zegt de middenvelder nu tegenover Fotbollskanalen. "Het is een kwestie van hoe krijg ik wat ik wil en hoe krijgt PSV nog iets voor mij. De grote vraag blijft echter of ik moet bijtekenen of niet."

Toivonen ging ook nog even in op het gesprek dat hij met PSV heeft gehad. "Ik heb daarin mijn zegje kunnen doen. Het was een open en eerlijk gesprek over onze emoties en gevoelens. Ik weet nog niet of ik ga bijtekenen, maar ik wil wel een nieuwe club vinden."

De 27-jarige Zweed speelt sinds 2008 bij PSV na een overstap van Malmö FF. Afgelopen zomer meldde onder meer Norwich City zich voor Toivonen, maar naar die club wilde hij niet.