Tendulkar laat thuispubliek juichen bij afscheid

Maarten (rubbereend)

Cricketer Sachin Tendulkar is goed begonnen aan zijn laatste wedstrijd. De 40-jarige Indiër was in de testmatch tegen de West Indies in thuisstad Mumbai op de eerste dag goed voor 38 runs en is niet uit. Vrijdag bat hij verder bij het vervolg van de wedstrijd in het Wankhede Stadion.

Cricketlegende Tendulkar is aan zijn tweehonderdste testmatch bezig. De Kleine Meester staat dankzij zijn score van donderdag op 15.885 runs in testwedstrijden. Daarmee is hij al recordhouder. Honderd keer haalde hij een century, honderd runs of meer. 51 keer deed hij dat in een testwedstrijd, de meerdaagse wedstrijdvorm, 49 keer in een eendaagse wedstrijd.

Het publiek in Mumbai dacht donderdag Tendulkar niet in actie te zien toen de Indiase captain besloot de West Indies eerst aan het batten te laten. De Indiase fans besloten Tendulkar daarop bij iedere bal die hij in het veld pakte hartstochtelijk toe te juichen.

Ronde de theepauze waren de bezoekers uit de Cariben na 182 runs uit in hun eerste innings. Daarmee kwam er toch nog een kans voor de fans om Tendulkar te zien batten. Nadat Murali Vijay en Shikhar Dhawan voor respectievelijk 34 en 38 runs uit waren gegaan werd Tendulkar als vierde batter in het veld gebracht. De spelers van de West Indies vormden al bij zijn entree een erehaag.