Sony wil Shenmue naar PlayStation brengen

SolidDS

Adam Boyes, vice president van publisher relaties bij Sony, heeft verklaard dat het bedrijf graag meewerkt aan games die fans willen zien op PlayStation-platformen en daaronder vallen dan met name Shenmue en Yakuza.

"We krijgen ontzettend veel aanvragen voor Yakuza en Shenmue. Daarnaast hebben we een enorme lijst met verzoeken en we roepen iedereen op om te proberen om zo veel mogelijk games op die lijst te krijgen. Echter, we hebben wel last van rechten, intellectueel eigendom en dat soort dingen," aldus Boyes.

Wat interessant is voor Shenmue- en Yakuzafans, is dat Boyes zegt dat dit met name de games zijn waar Sony zich op zal richten de komende periode.

"We hebben een persoon die deze lijsten nauwlettend in de gaten houdt en prioriteiten vaststelt op basis van het aantal verzoeken die we hebben gekregen. Ik denk dat we tot op heden meer dan 10.000 vermeldingen op forum threads en dat soort dingen hebben gekregen voor deze games. Dus dat zijn degene waar we op focussen."

"Ik zou willen zeggen dat we binnen de komende zes maanden tenminste één, zo niet een paar aankondigingen kunnen maken op dat vlak," aldus Boyes.

Of het hier gaat over PlayStation 4, PlayStation Vita of zelfs PlayStation 3-titels, daar liet Boyes zich niet over uit.

Shenmue