Twee 50Plussers onterecht geroyeerd

Redactie

Twee leden van ouderenpartij 50Plus zijn onterecht geroyeerd. Dat heeft een commissie van de partij besloten, nadat de twee - Adriana Hernandez en Dick Schouw - beroep hadden aangetekend. Dat meldt de partij woensdagmiddag.

De commissie van beroep heeft na bestudering van de stukken en gesprekken met de betrokkenen geconcludeerd dat het royement 'om procedurele gronden' ten onrechte heeft plaatsgevonden. Daarom is de zaak niet inhoudelijk bekeken. De twee werden wegens vermeende integriteitsschendingen uit de partij gezet. Het royement werd daarop al in een schorsing omgezet.

De uitspraak is bindend en er kan geen beroep worden ingesteld. Hernandez en Schouw hebben inmiddels al hun rechten weer gekregen. Het huidige partijbestuur respecteert het besluit 'ten volle'. Het eerdere besluit om hen uit de partij te zetten leidde tot gerommel in 50Plus.

Schouw is de oprichter van Ouderen Politiek Actief (OPA). Die partij doet volgend jaar in tientallen steden mee aan lokale verkiezingen en overweegt mee te doen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hernandez is zijn partner en zit in het partijbestuur.