Roze diamant geveild voor recordbedrag

Redactie

De roze diamant 'Pink Star' is woensdag door Sotheby's in Genève geveild voor omgerekend ruim 62 miljoen euro. Het gaat om het hoogste bedrag dat ooit voor een diamant is betaald bij een veiling. Voorafgaand werd verwacht dat de diamant 44,7 miljoen euro op zou leveren.

De diamant is 59.6 karaat. Met de veiling van de Pink Star is het oude recordbedrag voor een diamant, dat op 34,5 miljoen euro stond, ruimschoots overtroffen. De Pink Star is volgens kenners de grootste roze diamant die ooit is geveild. De ovaal geslepen diamant is op een ring gezet.

"Roze diamanten zijn het spannendst van alle gekleurde diamanten", zegt David Bennett van Sotheby's in een filmpje. "Dit is echt een heel zeldzame steen." Volgens de expert blijft de vraag naar gekleurde diamanten stijgen. De diamant is afkomstig uit een privécollectie en is voor het eerst sinds zestig jaar op de markt.

Dinsdag bracht de veiling van een oranje diamant al 26,5 miljoen euro op. Experts schatten de waarde van die diamant eerder op 'slechts' 14,9 miljoen euro.