[WK kwalificatie] Mexico danst op één been naar Brazilië

Boris (borisz)

Mexico kan kwalificatie voor het WK door een ruime zege op Nieuw-Zeeland bijna niet meer ontgaan. De Mexicanen begonnen sterk aan het duel, maar slaagden er in de beginfase niet in om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Na 32 minuten spelen brak Paul Aguilar de ban voor de Midden-Amerikanen. Uit de rebound zette hij de verdiende openingstreffer op het scorebord.

Niet lang daarna volgde de scoreverdubbeling voor Mexico. Raul Jimenez kreeg het woord, met dank aan het sprakeloze Nieuw-Zeeland. De Kiwis stonden erbij en keken ernaar toen de aanvaller uit een corner de 2-0 tegen de touwen kopte.

De voorsprong van Mexico breidde zich vlak na de rust verder uit. Met de derde treffer zetten de Mexicanen de volgende stap in de richting van het WK. Oud-FC Barcelona-speler Rafael Marquez nam zijn aandeel in het doelpunt. Hij bezorgde de bal bij Miquel Layun, die Oribe Peralta vervolgens in staat stelde om te scoren.

Het duel kwam na de 3-0 moeilijk op gang. Veel bijzonders gebeurde er niet, al nam de spanning voor Mexico toe toen Nieuw-Zeeland halverwege het tweede bedrijf iets sterker werd. Een doelpunt zou slecht uitkomen voor het land. De vrees bleek ongegrond.

Tegen het einde van de wedstrijd zette Mexico nog eens aan om de WK-kwalificatie in kannen en kruiken te zetten. Opnieuw Peralta nam de verantwoordelijkheid om dichterbij Brazilië te komen. Met een kopbal bepaalde hij de tussenstand op 4-0. Marquez maakte er niet veel later ook nog eens 5-0 van. De 5-1 van Chris James, een volley, kwam veel te laat.