Don Cheadle maakt regiedebuut met Miles Davis-film

Vincent (vinnypassy)

Don Cheadle gaat zijn regiedebuut maken met Kill the Trumpet Player, een film over jazzlegende Miles Davis. De acteur gaat tevens de hoofdrol spelen en is al jaren bezig met het scenario. De productie heeft nu eindelijk groen licht en kan in juni van start gaan, maakte studio Bifrost Pictures woensdag bekend.

Kill the Trumpet Player gaat over de periode dat Davis de muziek vaarwel zei, om in 1979 keihard terug te keren. Cheadle is naar eigen zeggen pas enkele dagen geleden begonnen met trompetspelen om het personage extra geloofwaardig te maken.

Ewan McGregor speelt een andere hoofdrol als reporter van het tijdschrift Rolling Stone. Zoe Saldana speelt Davis' echtgenote Frances. De film kan bogen op medewerking van de erven en vrienden van Davis. Zo is zijn zoon Erin bij de productie betrokken, evenals zijn voormalig partner Herbie Hancock.

Deze film moet niet worden verward met de film van regisseur George Tillman jr. Die is gebaseerd op het boek Dark Magus: The Jekyll and Hyde Life of Miles Davis, geschreven door Gregory Davis, een andere zoon.

Miles Davis is een van de invloedrijkste musici van de vorige eeuw. In vijftig jaar tijd maakte hij 67 studioalbums, 53 livealbums en 61 compilatiealbums. Hij ontving acht Grammy Awards en een Grammy Lifetime Achievement Award en werd tot driemaal toe beloond met een Grammy Hall of Fame Award.

In juli 1991 werd Davis in Parijs tot ridder geslagen. Hij overleed enkele weken later op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van een beroerte, griep en ademhalingsproblemen.


Don Cheadle maakt regiedebuut met Miles Davis-film (Foto: Novum)