KNVB geeft Vitesse nul op rekest voor replay ADO

Maarten (rubbereend)

Het eredivisieduel ADO Den Haag - Vitesse wordt niet overgespeeld. Dat heeft de KNVB woensdag laten weten aan de Arnhemse club. Vitesse wilde een replay vanwege de erbarmelijke staat van het veld in het Kyocera Stadion op 2 oktober. Vitesse verloor die wedstrijd met 2-1.

Vitesse vroeg het KNVB-bestuur tot drie keer toe om informatie over de keuringsprocedure en de gang van zaken rondom de wedstrijd in Den Haag. De huidige koploper van de Eredivisie hoopte dat scheidsrechter Eric Braamhaar, mogelijk onder druk van het competitieschema, een inschattingsfout had gemaakt door het veld bespeelbaar te verklaren.

Vitesse kreeg echter nul op het rekest. "De KNVB heeft ons laten weten dat de beslissing van de scheidsrechter bindend is. Omdat scheidsrechter Braamhaar het veld goedkeurde en de wedstrijd ook niet heeft gestaakt, is daarmee de kous voor hen af", zegt Vitesse-directeur Joost de Wit op de clubsite.

Wrang voor de Arnhemmers is dat in het Kyocera Stadion inmiddels een kunstgrasveld ligt. ADO besloot de grasmat vervroegd te vervangen nadat de club een storm van kritiek te verwerken had gekregen. Een week na het bewuste duel tegen Vitesse werd de wedstrijd tegen Heerenveen afgelast.