Schaken aast op buitenland

Maarten (rubbereend)

Ruben Schaken ziet en avontuur in het buitenland wel zitten. De vleugelspeler van Feyenoord wil echter eerst nog kampioen worden met de Rotterdammers. Voetbal International vroeg de aanvaller wat hij nog miste in zijn carrière.

"Het buitenland. Ik heb twee keer eerder een aanbieding afgeslagen, maar nu zijn mijn zoons oud genoeg, terwijl ik bij Feyenoord na dit seizoen nog maar een jaar onder contract sta." Met een contract tot 2015 is het voor Schaken duidelijk wat er gaat gebeuren.

"De club zal moeten verlengen of ik word verkocht. Ik sta meer dan ooit open voor het avontuur, maar ik wil eerst kampioen worden." Maar dat laatste is makkelijker gezegd dan gedaan, weet ook de Amsterdammer.

"Je hoort iedereen zeggen dat als er een jaar is dat Feyenoord kampioen kan worden, het dit seizoen is. Ik denk dat die mensen gelijk hebben, alleen is het grote probleem dat we er met Feyenoord tot nu toe nooit stonden als het moest."

"We hadden allang koploper kunnen zijn en steeds geven we op cruciale momenten niet thuis. Misschien moet je dan wel concluderen dat het toch een kwestie is van kwaliteit. Dat zal aan het eind van de rit moeten blijken."