Warner bezig met Middle-earth: Shadow of Mordor

Pheno

Warner Bros. Interactive Entertainment heeft Middle-earth: Shadow of Mordor aangekondigd. Deze next-generation, third-person action game speelt zich af in Midden-aarde.

In Middle-earth: Shadow of Mordor nemen gamers de rol aan van Talion, een jager wiens familie voor zijn eigen ogen afgeslacht werd in de nacht dat Sauron en zijn leger terugkeerden naar Mordor, enkele ogenblikken voor hij zelf gedood werd. Talion wordt weer tot leven gewekt door de 'Spirit of vengeance'. Talion, met de gaven van Wraith waagt zich naar Mordor om iedereen, die hem kwaad heeft gedaan, te vernietigen. Tijdens zijn persoonlijke wraaktocht ontdekt Talion de waarheid achter de Spirit die hem dwingt, leert hij meer over de oorsprong van de Rings of Power en gaat hij uiteindelijk de confrontatie aan met zijn ware aartsvijand.

"In Middle-earth: Shadow of Mordor ontdekken spelers het donkere en persoonlijke thema van wraak in een wereld waar elke beslissing een consequentie heeft, die zelfs na de dood blijft bestaan", aldus Samantha Ryan, Senior Vice President, Production and Development, Warner Bros. Interactive Entertainment. "De game introduceert nieuwe op maat gemaakte gameplay mechanismen in het actie genre, die zeer belonend zullen zijn voor de spelers".

Het spel is in ontwikkeling bij Monolith Productions. Het team werkt samen met Middle-earth Enterprises, Peter Jackson en de kunstenaars van Weta Workshop om ervoor te zorgen dat de setting, karakters en verhaallijn overeenkomen met het oorspronkelijke verhaal van de trilogie. Middle-earth: Shadow of Mordorwordt ontwikkeld voor PlayStation4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en pc.