Assassin's Creed over twee jaar in bioscoop

Oscar.

De film gebaseerd op de gamereeks Assassin's Creed draait vanaf 7 augustus 2015 in de bioscoop. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter op basis van distributielijsten van Twentieth Century Fox. De 36-jarige Michael Fassbender is gestrikt voor de hoofdrol in Assassin's Creed.

De verfilming van Assassin's Creed stond volgens het document van de filmmaatschappij eigenlijk gepland voor juni. De film wordt echter doorgeschoven omdat een film rond superheldencollectief The Fantastic Four voorrang krijgt.

De film wordt gemaakt door New Regency in samenwerking met Ubisoft Motion Pictures. De filmtak van het Franse gamebedrijf Ubisoft behoudt creatieve inbreng in de productie van de film.

Het verhaal van de Assassin's Creed-spellen draait om een groot bedrijf dat mensen de avonturen van hun voorvaderen laat herbeleven. Op die manier wil het bedrijf kostbare voorwerpen achterhalen.

Sinds 2007 zijn vier verschillende spellen binnen de Assassin's Creed-reeks uitgegeven. De serie is goed voor vijftig miljoen verkochte exemplaren. Het laatste deel, Assassin's Creed 4: Black Flag, is sinds enkele weken verkrijgbaar voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Daarnaast verschijnt het spel ook voor de binnenkort te verschijnen Xbox One en PlayStation 4.


Assassin's Creed over twee jaar in bioscoop