Heulmeisje was mogelijk ontvoerd

Redactie

Het meisje dat in 1976 dood werd gevonden bij parkeerplaats De Heul langs de A12 bij het Utrechtse Maarsbergen was mogelijk ontvoerd. In de periode voor haar dood, ergens in 1975, heeft zij constant hetzelfde voedsel gegeten, meldt de politie dinsdag.

Mogelijk heeft het meisje toen zij ontvoerd was elke dag hetzelfde soort eten binnengekregen. Een andere optie is echter dat het kind, dat tussen de 12,5 en 15 jaar oud moet zijn geweest toen ze stierf, in extreme armoede leefde.

Door verbeterde onderzoeksmogelijkheden wordt volgens de politie steeds meer bekend over het zogenoemde Heulmeisje. Bij tand- en haaronderzoek zijn bijvoorbeeld bepaalde sporen van grondwater aangetroffen die specifiek voorkomen in het Ruhrgebied. Dat zou betekenen dat het meisje de eerste zeven jaar van haar leven daar heeft geleefd.

Eerder dinsdag maakte de politie bekend dat een anonieme tipgever vorig jaar heeft gemeld dat het lichaam van het meisje bij de parkeerplaats werd gedumpt door twee mannen van tussen de 30 en 40 jaar oud. Deze informatie zou ook bij veel mensen bekend zijn. De politie is nu op zoek naar deze mannen.