Muzikant vermoordt bandleden

MarcusViridis

Drie in Brooklyn, New York, wonende Iraniërs zijn afgelopen maandag vervroegd naar Ahura Mazda of Allah gezonden door hun landgenoot Ali Akbar Mahammadi Rafie. Deze schoot twee bandleden van Yellow Dogs  en een musicus die toevallig ook aanwezig was morsdood. De dader was namelijk ietwat geagiteerd dat hij uit een andere Perzische band was gezet.

Rafie begon zijn wraakactie op het dak van de tweede verdieping, klom naar beneden en schoot door het raam de 35-jarige muzikant Ali Eskandarian (geen lid van System of a Down) dood. Hij vervolgde zijn tocht door het appartement, waar hij Yellow Dogs-drummer Arash Farazmand dezelfde behandeling gaf. Later was ook de broer van Arash, gitarist Soroush aan de beurt. De andere twee leden van Yellow Dogs waren op dat tijdstip niet aanwezig in de woning.

Na deze moorden volgde een worsteling met een voormalig collega van Rafie, een bandlid van de eveneens Iraanse band The Free Keys. Voor de duidelijkheid: The Free Keys is de band die Rafie maanden geleden de groep heeft uitgetrapt. Waarschijnlijk tijdens een conflict over geld. Terwijl beide kemphanen vochten om het pistool is een andere bewoner gewond geraakt aan zijn arm, toen het wapen opeens af ging.

Wat in de tussenliggende tijd gebeurd is, is niet helemaal duidelijk. De NYPD weet in ieder geval wel te melden dat de gefrustreerde Pers terug naar het dak is gegaan, waar hij zichzelf door zijn hoofd heeft geschoten. Het wapen, dat al in 2006 over de toonbank was gegaan, werd naast hem gevonden.

De Yellow Dogs zijn een behoorlijk bekend fenomeen onder Iraniërs die in Amerika leven. De beide broers hadden vlak daarvoor politiek asiel gekregen.