Ajax beboet na beledigend spandoek

Pino112

Ajax is door de UEFA gestraft naar aanleiding van een getoond spandoek tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Celtic. De Amsterdammers moeten 25.000 euro betalen.

Supporters van Ajax toonden tijdens het met 1-0 gewonnen groepsduel een spandoek met beledigende teksten. Op het doek stond 'Fenian Bastards' geschreven. In Schotland is dat een belediging van de aanhang van Celtic. Het begrip Fenian is een belediging voor Katholieken. Het slaat namelijk op de strijd om Ierse onafhankelijkheid.

Op de officiële website van Ajax valt te lezen dat de club goed wegkomt met de boete. Normaal gesproken worden delen van de tribune, of zelfs de gehele tribune gesloten voor het publiek. Daar is nu geen sprake van. Volgens Ajax komt dat door kordate handeling van de club, tijdens de wedstrijd. Ook is een geldboete van 50.000 euro gebruikelijk.

De club meldt dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor het spandoek de boete moeten betalen. Overigens loopt er nog een onderzoek naar ongeregeldheden in Schotland, naar aanleiding van onrust tijdens het uitduel. Die wedstrijd werd met 2-1 verloren.