Groningen voorstander van play-offs

Maarten (rubbereend)

Sinds de invoering van de play-offs in de Eredivisie is er veel kritiek geweest op de verdeling van de tickets voor Europees voetbal. FC Groningen behoort niet tot die groep critici. Algemeen directeur Hans Nijland hoopt dat de huidige opzet nog jarenlang gehandhaafd blijft.

"Wij bij FC Groningen zijn vanaf de invoering van de play-offs, in 2006, een groot voorstander van dit toetje in de Eredivisie", zegt hij op de clubsite. Volgens de bestuurder van De Trots van het Noorden komt de invoering van de play-offs de spanning ten goede. "Ons belangrijkste argument hierbij is dat de competitie voor heel veel clubs tot en met de laatste wedstrijd van het seizoen spannend blijft."

Woensdag staat in Zeist een bijeenkomst van een werkgroep op de rol. Die werkgroep houdt zich bezig met de toekomst van de play-offs. Ook Nijland zal zitting nemen. "Wij zullen morgen in Zeist dan ook pleiten voor het in standhouden van de play-offs, waarbij we wel moeten kijken of we bij de play-offwedstrijden weer naar volle stadions kunnen komen. De laatste seizoenen was er een terugloop in de bezoekersaantallen te bespeuren."