Spoedig uitspraak Twentse trainersconstructie

Maarten (rubbereend)

Op verzoek van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) houdt de aanklager betaald voetbal de trainersconstructie bij FC Twente tegen het licht. Nog deze maand komt er een uitspraak, zo weet TC/Tubantia.

De CBV is ontevreden over de wijze waarop FC Twente invulling geeft aan het trainerschap. Volgens de belangenvereniging is hoofdtrainer Michel Jansen slechts een stroman van Alfred Schreuder, die niet over de benodigde papieren beschikt.

Dat kaartte de CBV eerder al aan bij de licentiecommissie, maar die zag er geen probleem in. Daarom richt de CBV zich nu tot de aanklager betaald voetbal. Met name artikel 17 van het algemeen reglement zou in het nadeel van Twente spreken.

Daarin staat: "Onder een trainer-coach wordt verstaan degene die leiding geeft bij het oefenen van voetballers in conditioneel, technisch en tactisch opzicht en/of de daarbij behorende coaching tijdens de wedstrijd verzorgt." Tijdens wedstrijden treedt Schreuder meer naar voren dan Jansen, volgens de CBV een signaal dat Schreuder de daadwerkelijke hoofdtrainer is.