Bayern gaat voor record Ajax en Arsenal

Maarten (rubbereend)

Bayern München deelt dit jaar weer de lakens uit in de Bundesliga. Middenvelder Thomas Müller hoopt dat zijn club een gedeeld record van Ajax en Arsenal kan evenaren.

Ajax werd in 1994/95 kampioen van Nederland zonder ook maar één duel in de Eredivisie te verliezen. Arsenal herhaalde dit kunstje in de Premier League tijdens het seizoen 2003/04. Dit leverde de ploeg van manager Arsène Wenger de bijnaam The Invincibles (De Onverslaanbaren) op.

Thomas Müller denkt dat Bayern München in staat is om dit record te evenaren. "Vorig seizoen waren we ook al heel dichtbij, maar we verloren van Bayern Leverkusen", aldus de Duitser tegen Bild. "Het geeft veel motivatie om het record dit jaar wel te pakken."

Müller keek ook vast vooruit naar de topper met Borussia Dortmund, die na de interlandperiode staat gepland. "Het is de herhaling van de Champions League-finale, dus deze krijgt veel aanzien. Alleen omdat ze afgelopen weekeinde verloren (van VfL Wolfsburg, red.) betekent niet dat ze niet meer kunnen concurreren."