WK-tickets binnen zeven uur uitverkocht

Frank (franklop)

De belangstelling voor tickets voor het WK voetbal in Brazilië blijft onverminderd groot. De bijna 230.000 kaartjes die beschikbaar waren gesteld in de tweede verkoopfase zijn binnen zeven uur uitverkocht, maakte wereldvoetbalbond FIFA bekend op zijn website. De verkoopfase zou eigenlijk tot en met 28 november duren.

Voetbalfans konden eerder tussen 20 augustus en 10 oktober al kaartjes aanvragen. Voor de circa een miljoen beschikbare tickets bleken toen ruim zes miljoen belangstellenden te zijn. Bij wedstrijden waar de vraag het aanbod overtrof, werden de kaarten via loting toegewezen. In de tweede verkoopfase gold het principe wie het eerst komt, het eerst maalt.

Volgens de FIFA komt meer dan de helft van de aanvragen uit gastland Brazilië. Verder is de belangstelling het grootst in de Verenigde Staten, Australië, Engeland en Argentinië. In de tweede verkoopfase waren overigens geen kaarten beschikbaar voor de populairste wedstrijden zoals de finale en de openingswedstrijd.

De laatste tickets gaan in de verkoop vanaf 8 december, nadat de WK-loting heeft plaatsgevonden. Fans weten dan ook precies voor welke wedstrijd ze een kaartje proberen te bemachtigen.